Companii

Celebrul patron al clubului Inter Milano pune pe „hold“ eoliene de 200 mil. euro la Constanţa

Mas­simo Moratti. AFP/Mediafax Foto

Mas­simo Moratti. AFP/Mediafax Foto

Autor: Roxana Petrescu

16.10.2013, 21:37 2032

Grupul petrolier Saras, un business de circa 12 miliarde de euro controlat de familia Moratti şi condus de Mas­simo Moratti, patronul până acum două zile al celebrului club de fotbal Inter­nazionale Milano, câştigătorul Ligii Campionilor în 2010, spune că a suspendat procesul pentru obţinerea autorizaţiei de înfiinţare a unui proiect eolian de circa 200 mil. euro, pe care voia să-l construiască în Constanţa. Motivul este modificarea schemei de sprijin pentru energia verde de la 1 iulie.

„Proiectul iniţial al parcului eolian prevedea montarea a 39 de tubrine cu o capacitate autorizată de 97,5 MW şi o investiţie de circa 200 de milioane de euro. În contextul în care furnizorul de turbine încă nu a fost selectat, capacitatea totală a parcului ar putea ajunge la 120 MW. Proiectul a obţinut autori­zaţia de construire a parcului eolian în august 2012 şi pentru staţia de interconectare în noiembrie 2012. Lucrările de construire nu au început, iar procesul în vederea obţinerii autorizaţiei de înfiinţare a fost suspendat din cauza schimbărilor anunţate în primul trimestru din acest an şi publicate în iunie 2013 asupra schemei de sprijin“, au declarat reprezentanţii Saras.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO