Companii

Centrala de la Cernavodă rezistă la cutremurele care se pot produce în România

Centrala de la Cernavodă rezistă la cutremurele care se pot produce în România

Autor: Mediafax

15.03.2011, 11:42 40

Centrala nucleară de la Cernavodă a fostproiectată să reziste la cutremure cu magnitudineade opt grade pe scara Richter, iar seismele carese pot produce în România pot avea o intensitate maximă înintervalul de 7-7,5 grade, se arată într-un comunicat transmis deNuclearelectrica.

'În cazul unui cutremur, centrala se opreşte încondiţii de securitate nucleară, adică se asigurăurmătoarele funcţii: oprirea reactorului, răcireazonei active şi monitorizarea parametrilor de securitatenucleară", se spune în comunicat.

Compania de stat notează că în România nu există risculproducerii unui cutremur cu o magnitudine atât de mare ca a celuicare a avut loc vineri în Japonia, de 8,9 grade.

Tehnologia de securitate nucleară CANDU 6,utilizată de centrala de la Cernavodă, prevede două grupe desisteme speciale care sunt proiectate pe principii de acţionarediferite, amplasate în locaţii distincte şi cu surse de acţionareindependente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO