Companii

Centrele medicale de nişă prind curaj: e loc pentru 15 unităţi de diagnostic

Centrele medicale de nişă prind curaj: e loc pentru 15...

Autor: Ioana David

22.01.2015, 00:06 313
Ares, care operează două centre medicale profilate pe do­me­niul cardiologiei şi care anul trecut a realizat un business de peste 14 mil. lei (3,2 mil. euro), se va extinde cu o unitate anul acesta în ţară, iar targetul pe termen lung (zece ani) este să ajungă la o reţea de şase centre intervenţionale şi 15 centre de diagnostic.
 
„Anul trecut am realizat 1.150 de intervenţii în Bucureşti, dintr-un total de 2.000 în cele două centre. (…) Cifra de afaceri din 2014 a ajuns la 3,2 mil. euro, iar în 2015, într-un sce­nariu foarte optimist, vom ajunge la 3,8 mil. euro, având în vedere faptul că vom deschide noi departamente şi un centru nou”, a spus Iulian Pleşcan, chief operating officer al Ares.
 
Centrele Ares sunt dezvoltate de mai mulţi medici români, acţionarul majoritar fiind doctorul cardiolog Oren Iancovici. Compania a inaugurat ieri un centru de 600 mp în urma unei investiţii de 0,5 mil. euro (peste 2,2 milioane de lei) situat în cadrul spitalului Ponderas, care s-a mutat anul acesta pe strada Nicolae Caramfil din Capitală. Şi anterior Ares funcţiona tot în cadrul spitalul Ponderas pe strada Răcari, în baza unui parteneriat încheiat cu spitalul controlat de medicul Cătălin Copăescu.
 
Al doilea centru Ares operează în cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan Cel Nou din Suceava şi preia urgenţele medicale din domeniul cardiologiei.
 
Centrele Ares sunt profilate pe servicii complexe din do­meniul cardiologiei şi se poziţionează pe o nişă de piaţă care acum începe să prindă contur în România, aceea a centrelor de talie medie, dezvoltate în jurul unui grup de medici care realizează operaţii complicate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO