Companii

Cerealcom Dolj i-a adus lui Mihai Anghel afaceri de 162 mil. euro în 2017, minus 16%

 Cerealcom Dolj i-a adus lui Mihai Anghel afaceri de 162...

Autor: Roana Rotaru

27.07.2018, 00:07 2329

Cerealcom Dolj, unul dintre cei mai mari producători agri­coli şi traderi de cereale din România, un business de­ţinut de antreprenorul Mihai Anghel, a încheiat anul 2017 cu afaceri de circa 738 mil. lei (162 mil. euro), în scădere cu 16% faţă de anul precedent, potrivit datelor publice.

Grupul de firme Cerealcom exploatează o suprafaţă de circa 25.000 de hectare şi tranzacţionează circa 1 milion de tone de cereale pe an, atât din producţia proprie, cât şi de la alţi fermieri.

„Având posibilitatea de a transporta marfa direct la destinaţie, Cerealcom deserveşte clienţi din ţări din Africa de Nord şi din Orientul Mijlociu şi Apropiat, precum Iordania, Egipt, Liban, Maroc sau Turcia“, susţin repre­zentanţii companiei.  

Cerealcom deţine silozuri cu o capacitate de stocare de peste 500.000 de tone de cereale, amplasate în sud-vestul României, dar şi în portul Constanţa, unde traderul are o capacitate de depozitare de 100.000 tone, care permite încărcarea navelor de mare tonaj.

În 2017, Mihai Anghel a achiziţionat un siloz cu o ca­pa­citate de stocare de 57.000 tone în Topolovăţul Mare, de la Cerealcom Timiş, un siloz pe care l-a consolidat, reabilitat şi renovat la sfârşitul anului trecut.

Până la încheierea ediţiei, Mihai Anghel nu a putut fi contactat pentru comentarea rezultatelor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO