Companii

Cererea de intrare în insolvenţă a Rompetrol SA, respinsă de Tribunalul Bucureşti

Cererea de intrare în insolvenţă a Rompetrol SA,...

Autor: Roxana Petrescu

10.06.2015, 00:00 620

Tribunalul Bucureşti a respins cererea prin care Rompetrol SA, fostul braţ pe pieţele internaţionale al industriei petroliere româneşti, companie activă acum în domeniul serviciilor conexe activităţilor de foraj, şi-a cerut insolvenţa, decizia fiind luată ieri, 9 iunie. Mai departe, Rompetrol SA, parte a grupului KMG International, fostul grup Rompetrol, va avea la dispoziţie şapte zile pentru a face apel la această decizie. KMG International este controlat în totalitate de compania kazahă de stat KazMunayGas. Pe 28 mai, Rompetrol SA a decis să ceară protecţia insolvenţei.

Cu un business de 57,5 milioane de lei cu 192 de angajaţi, compania a fost obligată de Curtea de Apel Bucureşti la plata sumei de 58,5 milioane de dolari, la care se adaugă  dobânda legală calculată începând cu data de 05.01.2001.  Suma reprezintă unul dintre cele mai cunoscute capitole din istoria capitalistă a României, cunoscut sub numele de creanţa Libia. Săptămâna trecută, firma a anunţat că punerea în executare a deciziei de a plăti cele 58,5 milioane de dolari ar crea un dezechilibru financiar major la nivelul Rompetrol SA, motiv pentru care compania s-a decis să ceară protecţia insolvenţei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO