Cererea de locuinţe din Cluj, mai mare decât oferta: „Clujul trece printr-o perioadă de creştere similară cu cea din anii 2007-2008”

10 mar 2017 Autor: Ştefan Stan

Clujenii plătesc cele mai mari rate din România pentru achiziţia unui apartament cu una sau două camere, deşi sala­riile din judeţ sunt mai mici decât cele din Capitală, po­tri­vit unei analize realizate de platforma de imobiliare Storia.ro.

Astfel, chiar dacă salariul mediu net din Cluj-Napoca este cu 18% mai mic decât cel din Bucureşti, angajaţii clujeni plătesc rate cu 15% mai mari decât bucureştenii pentru achiziţia aceluiaşi tip de garsonieră. În cazul achiziţiei unui apartament cu două camere, rata lunară plătită pen­tru un credit prin Prima casă echivalează cu 47% din salariul mediu al unui angajat clujean, cu mult peste media Bucu­reş­tiu­lui, de numai 34% din venitul lunar.

Pentru apartamentele cu 3 şi 4 camere, cele mai mari rate sunt în judeţul Constanţa. La po­lul opus, Hunedoara este cel mai avantajos judeţ din Româ­nia din punctul de vedere al pon­derii pe care o are rata lunară de achiziţie a unei lo­cuinţe în salariul mediu, indi­fe­rent de tipul de imobil achi­ziţionat.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.03.2017

 
Cuvinte cheie:
cluj
, locuinte
, trecere
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide