Companii

Cererea de locuinţe din Cluj, mai mare decât oferta: „Clujul trece printr-o perioadă de creştere similară cu cea din anii 2007-2008”

Cererea de locuinţe din Cluj, mai mare decât oferta:...

Autor: Ştefan Stan

10.03.2017, 00:02 1102

Clujenii plătesc cele mai mari rate din România pentru achiziţia unui apartament cu una sau două camere, deşi sala­riile din judeţ sunt mai mici decât cele din Capitală, po­tri­vit unei analize realizate de platforma de imobiliare Storia.ro.

Astfel, chiar dacă salariul mediu net din Cluj-Napoca este cu 18% mai mic decât cel din Bucureşti, angajaţii clujeni plătesc rate cu 15% mai mari decât bucureştenii pentru achiziţia aceluiaşi tip de garsonieră. În cazul achiziţiei unui apartament cu două camere, rata lunară plătită pen­tru un credit prin Prima casă echivalează cu 47% din salariul mediu al unui angajat clujean, cu mult peste media Bucu­reş­tiu­lui, de numai 34% din venitul lunar.

Pentru apartamentele cu 3 şi 4 camere, cele mai mari rate sunt în judeţul Constanţa. La po­lul opus, Hunedoara este cel mai avantajos judeţ din Româ­nia din punctul de vedere al pon­derii pe care o are rata lunară de achiziţie a unei lo­cuinţe în salariul mediu, indi­fe­rent de tipul de imobil achi­ziţionat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO