Companii

CFR Călători reduce cu 50% de Crăciun şi Revelion tarifele la biletele pentru trenurile InterCity

CFR Călători reduce cu 50% de Crăciun şi Revelion...

Autor: Mirabela Tiron

23.12.2013, 14:14 826

CFR Călători taie 50% din tariful biletelor la trenurile de tip InterCity în perioada sărbătorilor de iarnă, respectiv pe 25-26 decembrie şi pe 1-2 ianuarie anul viitor, potrivit oficialilor companiei.

Oferta este valabilă doar pentru călătoriile pe rute interne pentru trenurile IC Dacia 346, 347 şi Ister 472, 473 dar şi pentru trenurile IC 533 Teiuţ-Cluj Napoca şi IC 532 Cluj Napoca-Bucureşti-Nord pe 25 decembrie şi 1 ianuarie, potrivit CFR Călători.

Mai mult, de sărbători 14 trenuri de călători vor circula suplimentar din 25 decembrie până în 5 ianuarie, pe rute care fac legătura între Bucureşti şi mai multe oraşe, printre care Craiova, Braşov, Botoşani, Iaşi, Timişoara, Suceava şi Vatra Dornei. Reprezentanţii CFR Călători au precizat că vor fi suplimentate, cu aproximativ 50 de vagoane clasă, vagoane de dormit şi cuşete, trenurile care circulă pe cele mai folosite rute, din Bucureşti spre Craiova, Braşov, Bicaz, Botoşani, Iaşi, Timişoara, Baia Mare, Arad, Suceava şi Vatra Dornei.  De asemenea, trenurile care fac legătura între staţiunile de pe Valea Prahovei şi principalele oraşe ale ţării vor fi suplimentate cu vagoane. CFR Călători a precizat că în zilele cu trafic redus de călători, din perioada 25 decembrie - 4 ianuarie, vor fi anulate unele trenuri InterRegio şi Regio, acestea urmând să fie comunicate în staţiile de plecări/sosiri

Compania de stat CFR Călători, aflată sub management privat de nouă luni, va finaliza anul acesta cu pierderi de 395 milioane lei (90 mil. euro), de aproape două ori şi jumătate mai mici faţă de nivelul înregistrat anul trecut.

În martie anul acesta, Alexandra Gătej, fostul CEO al companiei Unilever South Central Europe şi fost consilier prezidenţial, a fost numită preşedinte în consiliul de administraţie (CA) al companiei de stat CFR  Călători.  Din 2005 până în mai 2009, ea a ocupat funcţia de preşedinte al Unilever South Central Europe (USCE), făcând parte din primul val de promovări de manageri români la conducerea unor giganţi de talie inter¬naţională activi la nivel local.

Din consiliul de administraţie al transpor¬tatorului feroviar fac parte şi Dana Galben, care a lucrat la CFR Călători, CNADNR (Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale) şi CFR SA, şi Claudiu Octavian Dumitrescu şi Alexandru Petrescu.
În funcţia de CEO privat al companiei a fost numit Valentin Dorobanţu (40 de ani), care a lucrat anterior în CNADNR, AFER (Autoritatea Feroviară Română) şi CFR SA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO