Companii

CFR Marfă a intrat pe profit anul trecut după ce a adunat pierderi de 1,8 miliarde de lei în şase ani

CFR Marfă a intrat pe profit anul trecut după ce a...

Autor: Andreea Neferu

27.03.2015, 09:20 994
Transportatorul naţional feroviar de marfă CFR Marfă a reuşit să treacă anul trecut pe profit pentru prima oară după 2007, înregistrând un plus de 0,8 milioane de lei, după ce a acumulat pierderi totale de 1,8 miliarde de lei în perioada 2008-2013, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe şi Ministerul Transporturilor.
 
Profitul net de anul trecut este unul „firav“, însă reprezintă o îmbunătăţire a rezultatelor financiare ale CFR Marfă, companie considerată timp de mulţi ani una dintre „găurile negre“ de la Ministerul Trans­porturilor.
 
Pentru 2015, CFR Marfă şi-a bugetat un nou profit net, de circa 3 milioane de lei, potrivit datelor transmise de Ministerul Transporturilor la solicitarea ZF. Pe de altă parte, compania de stat estimează că anul acesta va consemna o cifră de afaceri de 877 de milioane de lei, în scădere cu circa 8% faţă de 2014, după ce anul trecut rulajul CFR Marfă a crescut cu aproape 4% faţă de 2013.
 
Transportatorul feroviar de mărfuri a dat afară 2.500 de oameni anul trecut, ajungând la aproximativ 6.500 de angajaţi, număr care se va menţine similar şi anul acesta. Compania a făcut în 2014 disponibilizări, deşi mai mulţi ingineri feroviari susţineau că aceasta nu este o măsură potrivită în contextul actual şi că ar trebui dezvoltată activitatea companiei şi implicit crescute veniturile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO