Companii

CFR Marfă, pierderi de 60 de milioane de euro anul trecut sub conducere privată

CFR Marfă, pierderi de 60 de milioane de euro anul...

Autor: Mirabela Tiron

25.06.2014, 00:05 452
Compania de stat CFR Marfă, cel mai mare transportator de marfă pe calea ferată, a finalizat anul trecut cu pierderi de 262 mil. lei (circa 60 mil. euro) la afaceri de 922 mil. lei (209 mil. euro). Afacerile sunt în scă­dere cu 5%, iar pierderile sunt mai mici cu 50% faţă de 92 mil. euro în 2012.
 
Anul trecut compania s-a aflat sub con­ducerea lui Liviu Radu (preşe­din­te), care era şi directorul general al Com­pa­niei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti dar a fost demis în acest an, şi a lui Dragoş Alexandru Drăghici pe poziţia de director general. Ulterior funcţia de director general a fost ocupată de Pavel Bărculeţ (interimar) şi de Dan Valentin Belcea, care a demisionat din funcţie la doar o lună de la numire. În urmă cu câteva săptămâni, Transpor­tu­rile au demis întregul consiliu de administraţie al CFR Marfă şi a numit un altul.
 
În prezent directorul general al companiei este George Buruiană, fost di­rector general al CFR Marfă în pe­rioa­da 1998-2001 şi al companiei pri­vate Serv­trans Invest până în 2011. ZF nu l-a putut contacta până la închiderea ediţiei.
 
CFR Marfă se pregăteşte să dis­po­nibilizeze 2.500 de oameni ca urmare a înţelegerii asumate de Guvern cu FMI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO