Companii

Chinezii intră în comerţul local cu cereale: preiau 51% din grupul Nidera

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Gabriel Razi

27.02.2014, 21:05 3579

COFCO Corporation, cel mai mare trader de materii prime agricole din China, deţinut de stat, a achiziţionat 51% din acţiunile grupului olandez Nidera, înţelegere ce include şi activele din România, spun mai multe surse din industrie. Valoarea tranzacţiei este estimată la 1-2 miliarde de dolari.

Nidera are în România afaceri de 70 mil. euro/an şi construieşte în prezent o reţea de cinci silozuri în puncte strategice din sudul ţării.

„Înţelegerea a fost confirmată, iar impactul asupra operaţiunilor locale va fi cu siguranţă unul pozitiv din punctul de vedere al finanţării. Schimbări operaţionale vor apărea probabil doar la biroul central din Rotterdam“, a declarat pentru ZF un executiv de top din industria locală a comer­ţului cu materii prime agricole.

În urma acestei tranzacţii, companiile din China ajung să deţină operaţiuni-cheie în agricultura locală după ce anul trecut grupul Shuanghui a preluat operaţiunile la nivel mondial ale gigantului american Smithfield, cu afaceri în România de 150-200 mil. euro/an.

În consecinţă, ei vor avea în România cel mai mare crescător de porcine şi unul dintre primii cinci exportatori de materii prime agricole.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO