Companii

Chinezii îşi fac loc în porturile dunărene cu un siloz de 18.000 de tone la Corabia

Gaston Figarrota, şeful Nidera Români. Fotograf: Bogdan Iordache

Gaston Figarrota, şeful Nidera Români. Fotograf: Bogdan Iordache

Autor: Gabriel Razi

21.01.2015, 00:07 2732

Traderul de materii prime agricole Nidera, controlat de concernul chinez COFCO, a demarat procedurile pentru începerea construc­ţiei unui siloz de 18.000 de tone în portul Corabia din judeţul Olt.

O astfel de investiţie se ridică la 3 milioane de euro, potrivit calculelor ZF, şi poate integra 60.000 de tone de cereale pe sezon, producţia medie a 12.000 de hectare arabile.

Finalizarea acestei investiţii va marca prima ieşire la Dunăre a traderului Nidera după ce compania şi-a stabilit un cap de pod strategic în portul Constanţa prin achiziţia unui terminal de export de 250.000 de tone în a doua jumătate a anului trecut.

„Credem că ţara are mult spaţiu de creştere, iar astfel de investiţii îţi permit să îţi consolidezi încrederea alături de fermieri“, spune Gaston Figarrota, şeful Nidera România, în primul interviu acordat presei româneşti.

Compania vizează şi achiziţia unei unităţi de stocare suplimentară într-unul din porturile Galaţi sau Brăila. Silo­zurile cu ieşire la Dunăre vin să completeze cele două silozuri de interior de câte 12.000 de tone fiecare pe care Nidera le-a construit deja în Teleorman şi Dolj.

Nidera se concentrează în cea mai mare parte pe achiziţia de cereale şi seminţe oleaginoase din piaţa locală pe care apoi le exportă. Traderul concurează local cu Cargill, ADM, Bunge sau Glencore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO