Companii

Chiriasii din Lakeview subinchiriaza din spatiile de birouri

27.10.2009, 23:20 286

Cel putin unul dintre chiriasii cladirii de birouri Lakeview,aflata in constructie pe strada Barbu Vacarescu din Bucuresti,cauta sa subinchirieze din spatiul contractat, creand astfelconcurenta companiilor AIG/Lincoln si Black Sea Global care incamai au spatii disponibile in imobil.

"Mai avem un etaj gol, cu o suprafata de circa 780 de metripatrati, pe care nu l-am inchiriat pana acum pentru ca ne-amconcentrat in primul rand asupra constructiei, iar in plus unuldintre chiriasi a inceput sa subinchirieze din spatiu catre altecompanii", a declarat Sven Lemmes, country manager al companieiAIG/Lincoln.

Compania americana investeste, alaturi de fondul Black SeaGlobal, controlat de Dinu Patriciu, aproximativ 50 de milioane deeuro in constructia acestei cladiri care va avea o suprafatainchiriabila de 24.000 de metri patrati.

Contractele de inchiriere a spatiilor au fost semnate in urma cucel putin un an, cand efectele crizei financiare nu erau la fel deputernice, iar companiile mizau inca pe cresteri ale afacerilor,precum si a numarului de angajati.

Acum insa multe companii au dat inapoi, reducand planurile deexpansiune, motiv pentru care se afla in situatia de a subinchiriasurplusul de spatii.

Aceste companii au obtinut, de regula, o chirie mica, inconditiile in care au inchiriat suprafete mari cu mult timp inainteca imobilul sa fie construit, astfel ca pierderile cauzate desubinchirierea spatiilor ar putea fi destul de mici, in conditiilein care nivelul mediu al chiriilor a scazut.

Potrivit informatiilor din piata, principalii chiriasi aicladirii Lakeview vor fi Colgate-Palmolive, firma de consultanta siaudit PricewaterhouseCoopers si banca Royal Bank of Scotland.

"Structura cladirii a fost finalizata, iar spre sfarsitulacestui an speram sa putem preda spatiile catre chiriasi, care sainceapa amenajarea birourilor. Totusi, cred ca nu se va muta nimenimai repede de februarie-martie in cladire", a mai spus Lemmes de laAIG/Lincoln.

Zona Barbu Vacarescu din Capitala este una dintre cele maiatractive pentru dezvoltatorii de cladiri de birouri, datoritaaccesului la metrou si legaturii bune catre centru si aeroporturileAurel Vlaicu si Henri Coanda. Initial aici a fost construitacladirea Oracle Tower, iar in acest an a fost finalizat proiectulFloreasca Business Park.

In constructie se mai afla si imobilele Lakeview si Nusco Tower,iar intr-un stadiu incipient turnul SkyTower al companieiRaiffeisen Evolution.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO