Companii

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu peste 7% în primele opt luni din 2017

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu...

Autor: Anca Olteanu

13.10.2017, 09:47 60

În perioada 1 ianuarie – 31 august 2017 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 7,1% datorită creşterii comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+14,8%), comerţului cu ridicata nespecializat (+12,7%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+6,2%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+6,0%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+3,0%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+2,4%) şi activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+0,9%). Comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii a scăzut cu 1,2%, conform Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului auto, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele opt luni din 2017 faţă de aceeaşi perioadă din 2016, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 7,2% datorită creşterii comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+13,7%), comerţului cu ridicata nespecializat (+12,1%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+7,0%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+6,4%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+6,1%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+2,2%) şi activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+1,2%). Comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii a scăzut cu 3,4%.

În august comparativ cu iulie, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 7,1%, ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+11,9%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+9,5%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+9,4%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+8,9%), comerţului cu ridicata nespecializat (+6,2%) şi comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+4,9%). Scăderi s-au înregistrat la comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-3,4%) şi la activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-2,4%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului auto, serie ajustată, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 2,6%, ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+8,5%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+3,8%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+2,3%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+2,2%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+2,0%) şi comerţului cu ridicata nespecializat (+1,8%). Scăderi s-au înregistrat la comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-1,0%) şi la activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-0,3%).

În august 2017 comparativ cu august 2016, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 10,9% ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+23,2%), comerţului cu ridicata nespecializat (+20,4%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+17,6%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,9%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+4,9%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+4,0%). Comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii a rămas la acelaş nivel. Comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri a scăzut cu 5,4%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului auto, serie ajustată, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 8,0%, ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata nespecializat (+17,7%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+17,3%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (11,7%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+8,6%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+3,3%) şi activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+2,5%). Scăderi s-au înregistrat la comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-4,6%) şi la comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-3,6%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO