Companii

Cine dă 45 euro/lună pe o boxă de 2 mp ca să-şi ţină schiurile

21.07.2010, 23:39 6005

Compania EuroMiniStorage România cu acţionariat canadian, care ainvestit la sfârşitul anului trecut 8 mil. euro într-un depozit încare clienţii pot stoca schiurile, cauciucurile de iarnă saumobila, spune că a atras în primul semestru 150 de clienţi, dar nudoreşte să comunice cine sunt aceştia sau ce business au generatcele 150 de contracte de închiriere.

"În total alocăm lunar un buget de 10-15 mii de euro pentrumarketing", spune Danu Temelie, managing partner alEuroMiniStorage.

Cea mai mare suprafaţă închiriată de un client în depozitul cuautoservire este de 80 de metri pătraţi, împărţiţi în patru boxe,suprafaţă contractată de o firmă care organizează evenimente.

Contractul este încheiat pe un an de zile, iar preţul deînchiriere al spaţiului este mai redus, având în vedere că vorbimde un contract de dimensiuni mai mari", spune Danu Temelie.

Boxele care pot fi închiriate au o suprafaţă cuprinsă între 1 şi27 de metri pătraţi, iar cele mai solicitate sunt cele de 2-3 metripătraţi. "De exemplu, o boxă de doi metri pătraţi poate fiînchiriată cu 45 de euro pe lună, iar preţurile scad pe măsură cesuprafaţa închiriată este mai mare."

Spre comparaţie, spaţiile din marile parcuri logistice de clasaA situate pe autostrada Bucureşti-Piteşti au chirii medii de 4-4,5euro/mp lunar, însă în astfel de centre clienţii nu pot închiriaspaţii de dimensiuni foarte mici. Şi o garsonieră de 30 de metripătraţi se poate închiria cu 250 de euro într-o zonă bună aCapitalei, ceea ce înseamnă 8 euro pe metrul pătrat, în timp cechiria într-o clădire de birouri a scăzut la 10 euro/mp înPipera.

În primele şase luni, gradul de ocupare al depozitului este deaproape 40%. "Până la sfârşitul anului vrem să ajungem la un gradde ocupare de 60-70%, iar ca cifră de afaceri suntem în target.Dacă vom continua creşterea din primul semestru, până la sfârşitulanului vom depăşi rulajul estimat", a mai spus Temelie, fără săprecizeze ţinta estimată de vânzări.

EuroMiniStorage are o suprafaţă de închiriat de circa 5.600 demetri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO