Companii

Cine este Prutul Galaţi, compania creditată de EximBank cu 46 mil. lei

Cine este Prutul Galaţi, compania creditată de EximBank...

Autor: Roana Rotaru

07.09.2016, 00:04 1367
Compania Prutul SA, controlată de omul de afaceri român Marian Andreev, unul dintre cei mai mari producători de ulei ve­getal din România şi traderi de cereale şi olea­ginoase din agrobusinessul local, a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 735,6 mil. lei (163,4 mil. euro), la acelaşi ni­vel cu cel din 2014.

Profitul a fost anul tre­cut de peste 3,5 mil. lei (circa 780.000 de euro), rezultate ob­ţinute cu aju­torul a circa 630 de angajaţi, po­trivit datelor publicate pe site-ul Mi­nisterului Finanţelor.

Compania activează pe multe linii de business asigurând servicii agricole, servicii de depozitare a cerealelor, achiziţia de ce­reale şi oleaginoase, distribuţia de input-uri pentru agricultură, precum şi pro­ce­sa­rea, îmbutelierea şi comercializarea uleiului ve­getal, servicii care asigură realizarea pro­ducţiei de uleiuri în sistem integrat.

Prutul SA a primit recent o finanţare de 46,5 mil. lei de la EximBank, un împrumut destinat finanţării activităţii de comerţ cu cereale. Plafonul include o linie de credit în valoare de 40 mil. lei pentru asigu­ra­rea capi­talului cir­culant în activi­ta­tea de tra­ding cu ce­reale şi o linie de tre­zorerie pen­tru tran­zacţii forward de 6,5 mi­lioane de lei care să asigure com­pa­niei pro­tec­ţie îm­potriva ris­cului valu­tar afe­rent ac­ti­vităţii de export.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO