Companii

Cine este Vasile Lucuţ, baronul alimentelor din Transilvania

Cine este Vasile Lucuţ, baronul alimentelor din...

Autor: Gabriel Razi

23.02.2013, 00:30 4109
 

Vasile Lucuţ, în vârstă de 56 de ani este proprietarul celei mai mari companii din judeţul Satu Mare, Unicarm, o reţea de magazine, fabrici de pâine, lapte şi unităţi de procesare a cărnii.

Antreprenorul din Satu-Mare a ajuns la optsprezece ani de la înfiinţarea companiei să controleze un business de 150 de milioane de euro pe an, cu aproape 4.000 de angajaţi.

Lucuţ îşi propune să deschidă în acest an cel puţin zece magazine noi, urmând să ajungă la un total de peste 90 de supermarketuri.

Fundaţia afacerilor derulate în prezent de Unicarm este o investiţie de 30 de milioane de euro pe care Vasile Lucuţ a făcut-o la mijlocul anului 2009, atunci când mai toţi jucătorii din piaţă vorbeau despre programe de reduceri de costuri, de pierderi sau de concedieri.

 Atunci el a luat bani de la bancă şi a construit patru noi fabrici, de lapte proaspăt, de lapte praf, de îngheţată şi o unitate de producţie pentru panificaţie.

 Prin această mişcare el a reuşit să pună bazele unui adevărat holding alimentar, un model similar fiind dezvoltat pe baza producţiei agricole şi de Adrian Porumboiu la Vaslui prin grupul Racova. Paşi în acest sens a făcut recent şi Radu Timiş prin deschiderea unei unităţi de procesare a laptelui.

Vasile Lucuţ a ajuns astfel să joace în „liga mare“ a antreprenorilor din industria alimentară concurând pentru cote de piaţă pe piaţa cărnii cu nume precum Marin Moraru (Marex), Neculai Apostol (Kosarom), pe piaţa de panificaţie cu Dinel Boromiz (Boromir) şi grupul Titan.

 

Citiţi mai multe despre business-ului lui Vasile Lucuţ pe zfcorporate.ro

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO