Companii

Cine sunt antreprenorii români care se pot lupta de la egal la egal cu multinaţionalele

Cine sunt antreprenorii români care se pot lupta de la egal la egal cu multinaţionalele

Autor: Dana Ciriperu

09.09.2011, 00:09 3188

Doar două dintre cele mai mari 500 de companii din Europa Centrală sunt controlate de antreprenori români, dar numărul lor ar putea creşte anul viitor în condiţiile în care Interagro (Ioan Niculae), Dedeman (Dragoş Pavăl) sau Arabesque (Cezar Rapotan) au rămas puţin în afara clasamentului realizat de Deloitte.

Anul acesta, pragul de intrare în top 500 a fost de 404 mil. euro, iar Interagro, spre exemplu, a avut afaceri de 399 mil. euro. Anul agricol bun ar putea ajuta compania românească să revină între cele mai mari afaceri regionale, acolo unde firma controlată de Ioan Niculae a mai fost prezentă şi în 2009.

România a avut 38 de companii în clasamentul din acest an, din care două firme controlate de români (Grup Servicii Petroliere, RCS&RDS), un business fondat în România, dar deţinut de acţionari libanezi şi francezi (Mediplus), 29 de companii cu acţionariat străin şi şase companii controlate de stat.

"Rezultatele din acest an sunt cu atât mai importante cu cât vin pe fondul unui context economic şi financiar dificil la nivel global", a spus George Mucibabici, preşedintele Deloitte România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO