Companii

Cine sunt francezii de la Webhelp cu peste 1.000 de angajaţi în România

Cine sunt francezii de la Webhelp cu peste 1.000 de...

Autor: Adelina Mihai

16.02.2013, 18:11 1973

Webhelp, filiala locală a fur­nizo­rului francez de servicii de tip call-center care a in­trat pe piaţă în 2007 prin achi­ziţia unei companii a familiei Talpeş, a ajuns deja la aproape 800 de angajaţi şi intenţionează să recruteze încă 200 de per­soa­ne până la finalul anului. Compania are sedii în Bucureşti (unde lucrează 600 de anga­jaţi) şi în Galaţi (200 de persoane), iar noile re­crutări vor fi făcute în special în Bucureşti.

Francezii de la Webhelp sunt prezenţi în România încă din anul 2000, însă în perioada 2000 - 2006 au derulat operaţiuni prin interme­diul unei companii deţinute de familia Talpeş (pro­prietarii Softwin, grupul care a dezvoltat soluţia antivirus BitDefender). În decembrie 2006, Webhelp a cumpărat de la familia Talpeş com­pania WH Client Relationship Manage­ment, într-o tranzacţie a cărei valoare nu a fost făcută publică.

În 2012, Webhelp a avut o cifră de afaceri de 9,15 mil. euro (în creştere cu 30% faţă de anul precedent, şi a încheiat anul cu un efectiv de 716 angajaţi. La momentul preluării de la fa­milia Talpeş, compania avea peste 200 de anga­jaţi şi afaceri de peste 3 milioane de euro. Pentru Softwin, la acel moment Webhelp era însă un client mic.

Grupul francez intenţionează să îşi dezvol­te activitatea în România, iar momentan "pro­spec­tează" piaţa şi nu exclude posibilita­tea de a deschide sau de a prelua companii existente în oraşe în care se găsesc mai uşor decât în Bu­cureşti candidaţi pentru limbile străine cerute de clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO