Companii

Cinema City vrea sa atraga elevii din tara cu pachete turistice care includ un bilet la IMAX

22.11.2009, 23:15 85

Operatorul de cinematografe Cinema City International, care adeschis in 20 noiembrie 20 de sali de cinema si primul IMAX de pepiata locala in mallul AFI Cotroceni din Capitala, este in discutiicu agentii de turism din Romania pentru crearea de pacheteturistice destinate scolilor din afara Bucurestiului care sacuprinda 1-2 nopti de cazare in Capitala, un bilet la un documentarIMAX si cel putin o vizita la un muzeu.

"La targurile educationale la care am participat in tara am avutsolicitari de la profesori pentru facilitati de transport catreBucuresti pentru ca elevii din orice colt al Romaniei sa poataviziona un documentar pe ecranul IMAX. Am luat legatura cuagentiile mari de turism din Romania care pot sa ofere astfel depachete si am primit deja o oferta pe care o vom analiza", spuneRoxana Mateciuc, coordonator departamentul educational al CinemaCity Romania.

Sala IMAX are o capacitate de 398 de locuri, iar sistemul deproiectie a costat 2-2,5 mil. euro. Pretul pentru un bilet la undocumentar IMAX pentru grupurile scolare cu mai putin de 50 deelevi costa 13 lei si 12 lei pentru grupurile care depasesc 50 depersoane. "Avem rezervari de la scoli si de la un liceu dinCapitala pentru primele documentare «Lumea din adancuri» si «T-Rex»pe care le vom difuza incepand cu 20 noiembrie." Biletul pentruadulti creat pe acest format costa 24 de lei, in timp ce pentru unfilm 3D pretul ajunge la 34 de lei pentru premiere.

Reteaua Cinema City International cuprinde in Romania 57 deecrane in sase zone: Iasi, Bacau, Timisoara, Cluj, Pitesti,Bucuresti. Anul trecut compania a inregistrat pe piata locala ocifra de afaceri de circa 3,2 mil. euro, investitiile totaleajungand la circa 20 mil. euro.

Printre operatorii de cinematografe din Romania se numaracompania Hollywood Multiplex Operations, compania britanica TheLight, operatorul grec de cinematografe Odeon sau MovieplexItalia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO