Companii

Citadella Titan, în insolvenţă, scoasă la vânzare cu 6,85 milioane de euro

Citadella Titan, în insolvenţă, scoasă la vânzare cu...

Autor: Cristina Cuncea

29.09.2013, 21:15 1199

Ansamblul rezidenţial Cita­della Titan, aflat în insolvenţă, ar putea fi scos la vânzare în bloc la un preţ de 6,85 mil. euro, potrivit planului de reor­gani­zare apro­bat de creditori, acesta oferind de asemenea posi­bili­tatea ca princi­palul creditor, Banca Co­mercială Ro­mână, să preia pro­iectul.

Complexul este dezvoltat de compania BRC Business Group, iar planul de organizare a fost aprobat joi, potrivit Euro Insol, adminis­tratorul ju­di­ciar al companiei. Ca efect al crizei financiare şi al pră­buşirii pieţei imobiliare, la 26 ianuarie 2012, dez­vol­ta­torul proiectului Citadella Titan şi-a cerut insolvenţa la Tribunalul Bucureşti, cerere admisă de instanţă. BRC Business Group are datorii de 71 milioane lei, din care 38 milioane lei către BCR. „Planul de reorganizare propus de către administratorul judiciar prevede valorificarea întregului activ, Citadella Titan, către un investitor la preţul de 6,85 milioane de euro Ă TVA sau valorificarea activului pe unităţi locative, în sistem retail la preţul de 10,402 milioane de euro Ă TVA.

Planul permite şi darea în plată a întregului activ Citadella Titan către cre­ditorul garantat Banca Co­mercială Românăă şi/sau către orice altă persoană fizică şi/sau juridică care se subrogă în drepturile şi obligaţiile creditorului garantat“, se menţio­nează în co­municat.

BRC Business Group a fost constituită în anul 2006 de către un grup de investitori din Marea Britanie, Olanda şi Israel.

Citadella Titan este singurul proiect finalizat de către grupul de investitori în Bucureşti. Ansamblul cuprinde două blocuri de câte 14 etaje fiecare, cu un total de 224 de apartamente de 1, 2 şi 3 camere.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO