Companii

Citibank şi ING Bank împrumută grupul Digi cu 200 mil.euro pentru achiziţia operatorului ungar Invitel Tavkozlesi

Citibank şi ING Bank împrumută grupul Digi cu 200...

Autor: Roxana Rosu

16.10.2017, 09:47 1379

Grupul Digi a încheiat vineri un împrumut pe termen scurt cu două facilităţi în valoare agregată de 200 milioane euro cu un sindicat bancar, din suma totală, 140 milioane euro fiind direcţionaţi spre finanţarea achiziţiei operatorului de telecomunicatii din Ungaria, Invitel Tavkozlesi Zrt., de catre Digi Kft.

Imprumutul Bridge 2017 are o maturitate de 12 luni. Poate fi extins pentru o perioada suplimentara de pana la 6 ori 12 luni.

În acest acord, RCS & RDS S.A. (subsidiara din Romania a Digi Communnications), DIGI Tavkozlesi es Szolgaltato Korlatolt Felelossegu Tarsasag (subsidiara din Ungaria a RCS & RDS S.A- „Digi Kft.”) au avut calitatea de împrumutaţi, iar compania Digi Communications de garantor, se arată în anunţul publicat luni de societate la BVB, semnat de Serghei Bulgac, director general  al Digi.

Fondurile au fost acordate de Citibank NA, London Branch şi ING Bank NV în calitate de aranjori.

Una dintre facilitati, in valoare de 140 milioane euro, a fost obtinuta pentru a finanta achizitia operatorului de telecomunicatii din Ungaria, Invitel Tavkozlesi Zrt., de catre Digi Kft., tranzactie încheiată pe 21 Iulie 2017.

Cealalta facilitate, în valoare de 60 milioane euro, a fost obţinută pentru scopuri generale corporative ale Digi Communications. 

Digi, compania care a debutat în arena de tranzacţionare de la Bucureşti în mai 2016, a raportat în primul semestru al acestui an venituri de 454 milioane euro, în creştere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în vreme ce profitul companiei telecom a ajuns la 31,5 milioane euro, faţă de 6,5 milioane euro în S1/2016.  Veniturile din România au crescut cu 12,1%, până la 328,7 milioane lei, reprezentând astfel o pondere de 72% în totalul veniturilor, în vreme ce creşterea din Ungaria a fost de 13%, până la 74,8 milioane euro, echivalentul a 16,5% din total.

Acţiunile DIGI se tranzacţionau luni dimineaţă la 37,4 lei pe titlul în creştere cu 0,27%. Compania are o capitalizare de 3,7 miliarde lei 

RCS&RDS, ultimul venit pe piaţa de telefonie mo­bilă din Ro­mânia şi din Ungaria, trebuie să investească masiv în pro­pri­ile reţele de telefonie mobilă pentru a reduce decalajele fa­ţă de liderii pieţei care operează chiar şi din 1997, cum este ca­zul Orange România. Telefonia mobilă a devenit principalul obiec­tiv de dezvol­tare al Digi, iar compania a crescut pe acest segment întrucât clienţii încep să prefere să achiziţio­ne­ze pa­chete complete de servicii fixe şi mobile de la acelaşi furnizor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO