Companii

Ciurtin: A crescut interesul pentru achizitia Albalact

Ciurtin: A crescut interesul pentru achizitia Albalact
08.03.2010, 23:12 37

Raul Ciurtin - presedintele si actionarul Albalact, producatorullactatelor Zuzu si Fulga despre care au existat in ultima vreme maimulte informatii legate de vanzare - spune ca interesul pentruachizitii a crescut in 2009 pe piata lactatelor, atat din parteaunor fonduri de investitii, cat si a unor jucatori strategici.

"Acest interes a vizat si o achizitie partiala, si o achizitietotala a businessului (Albalact - n. red.)", a declarat actionarulAlbalact, companie cu afaceri de 50 mil. euro in 2008.

Printre numele vehiculate in piata in legatura cu vanzareaAlbalact s-au aflat Müller, Tnuva dar si Lactalis. Potrivit unorsurse din piata, Lactalis este singura companie care a avansat innegocierile cu actionarii Albalact, pentru a isi consolidabusinessul local si pentru a se apropia de principalii competitori,Friesland si Danone. Informatia nu a fost confirmata insa deCiurtin.

De altfel, presedintele Albalact nu ofera nici acum informatiilegate de numele companiilor cu care a initiat discutii, dar spuneca nu se grabeste sa ia o decizie in ceea ce priveste vanzareaAlbalact si isi va lua timpul necesar pentru a evalua propunerileprimite.

Albalact, companie controlata de Petru Ciurtin si fiul sau Raul,a devenit una dintre cele mai curtate companii din industria localaa lactatelor dupa ce a ramas cel mai mare producator independentintr-o piata de 1,1 miliarde de euro in care primele trei pozitiisunt detinute de multinationale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO