Companii

Ciurtin are contracte cu Carrefour si Cora pentru marca de pate

15.07.2009, 19:57 164

Producatorul de pateuri si conserve de carne Prefera Foods din judetul Alba, companie infiintata anul trecut de Raul Ciurtin, unul dintre principalii actionari ai Albalact, a incheiat contracte cu retailerii Carrefour si Cora si intentioneaza sa obtina distributie nationala pana la finalul acestui an.
„Produsele sunt distribuite atat la nivelul judetului Alba, cat si in cele mai mari orase din tara prin lanturile de magazine Carrefour si Cora. Suntem insa in discutii si cu retailerii Plus si Metro si speram ca pana la sfarsitul anului sa fim prezenti in toate lanturile internationale de magazine din retailul modern", a declarat Ioan Dirzu, directorul general si actionar al Prefera Foods. El a adaugat ca producatorul va folosi atat distributie directa, cat si indirecta.
Reprezentantul companiei nu a dezvaluit vanzarile realizate de companie pana in prezent si nici tinta pe care Prefera Foods o are pentru anul acesta. „Nu putem face inca o estimare a vanzarilor totale pe care le vom avea la finalul acestui an", a mai spus el.
Fabrica de pateuri si conserve din carne, in a carei constructie au fost investite opt milioane de euro prin intermediul unui program Sapard, este situata in localitatea Oiejdea, judetul Alba, si are trei linii tehnologice care au devenit operationale la inceputul lunii februarie a acestui an. Capacitatea de productie a fabricii este in prezent de 15-20 de tone pe zi, insa aceasta poate atinge o capacitate maxima de 25-30 de tone/ pe zi.
Prefera Foods realizeaza in acest moment 28 de produse sub brandurile Meniu, situat pe segmentul economic, si Camara cu Bucate, situat pe segmentul premium, producand atat pate din carne si vegetal, cat si conserve din carne sau mancaruri.
„Principalul nostru obiectiv pentru anul acesta este sa extindem distributia pentru a fi prezenti la nivel national si sa ne adaptam pietei. De asemenea, vrem ca pana la finalul anului sa fim prezenti in piata cu 50 de produse, urmand ca la inceputul anului viitor sa lansam cel de-al treilea brand din portofoliul companiei", a spus directorul general al Prefera Foods, companie cu 30 de angajati. Dupa ce aceste obiective vor fi realizate, actionarii Prefera Foods afirma ca iau in considerare si exportul.
Prefera Foods va deveni astfel competitor cu Scandia Romana, Hamé Romania, Orkla Foods cu brandul Ardealul si Glina cu brandul Mandy, principalii jucatori ai pietei conservelor de carne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO