Companii

Ciurtin îl aduce la Albalact pe francezul care a condus Coca-Cola şi Danone

Mandatul lui Stephane Batoux la Coca-Cola s-a încheiat la început de iunie

Mandatul lui Stephane Batoux la Coca-Cola s-a încheiat la început de iunie

Autor: Mădălina Dediu Panaete

18.06.2014, 00:05 953

Stephane Batoux, 49 de ani, managerul francez care a condus timp de doi ani operaţiunile Coca-Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi răcoritoare, a preluat funcţia de director general al Albalact, al doilea cel mai mare producător de lactate în funcţie de cifra de afaceri.

Stephane Batoux mai are experienţă în industria românească a lactatelor, iar înainte de Coca-Cola a ocupat timp de trei ani funcţia de director general al Danone România, cel mai mare producător de iaurturi.

Albalact, care a terminat anul trecut cu afaceri de 96 mil. euro, este la o distanţă de 13 mil. euro de principalul competitor - Danone, care a avut anul trecut un rulaj de 109 mil. euro.  După numirea lui Batoux în funcţia de director general, Raul Ciurtin, cel care a condus timp de patru ani Albalact, rămâne preşedintele companiei.

„Albalact intră într-o nouă etapă de dezvoltare, una decisivă, iar pentru a susţine această etapă avem nevoie de un management bine structurat şi vizionar. (...) Stephane Batoux este un manager cu experienţă îndelungată şi valoroasă în industria FMCG“, a declarat Raul Ciurtin, preşedintele Albalact. 

Pentru anul acesta, compania vizează depăşirea pragului de 100 mil. euro. Raul Ciurtin controlează compania Albalact şi deţine indirect 42,53% din acţiunile companiei, prin două firme înregistrate în Cipru - Crisware Holdings (26,86%) şi Croniar Holdings Limited (15,67%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO