ZF 24

Clădirile de birouri din Bucureşti, construite pentru pensionarii nemţi, austrieci şi americani

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Andreea Neferu

12.06.2015, 00:08 5803
„Dacă suni un fond de investiţii german, nu îţi mai închide telefonul când îi spui că eşti din Bucureşti.“
 
 
 
 

Piaţa modernă de birouri, evaluată la 2,2 milioane de metri pătraţi în Capitală şi la 490.000 de metri pătraţi în principale oraşe din provincie, este la un pas de a redeveni locul de desfăşurare a forţelor pentru investitorii instituţionali străini, inclusiv pentru fondurile de pensii. 

„Vom vedea tranzacţii anul acesta pe piaţa de birouri. Fonduri germane, americane, austriece vor intra pe piaţa locală dacă «produsele» (clădirile de birouri – n.red.) sunt suficient de mari şi importante“, afirmă Robert Neale, fondator şi managing director al unuia dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Capitală, Portland Trust.

„Şi noi targetăm să vindem clădirile către investitori instituţionali din Germania sau Austria, aşa cum sunt fondurile de pensii“, mai spune britanicul, unul dintre primii investitori străini care au început dezvoltarea de birouri în Bucureşti la finalul anilor ‘90, prima clădire realizată fiind Opera Center. În prezent Portland Trust are în lucru clădirile de birouri Oregon Park din nordul Capitalei, unde gigantul IT Oracle a închiriat 20.000 de metri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO