Companii

Clădirile mici de birouri, o piaţă secundară, dar care atrage investitori dornici de randamente de 6-10% în euro pe an

Clădirile mici de birouri, o piaţă secundară, dar...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.03.2017, 21:00 462
Clădirile mici de birouri sunt o nişă pe care mizează investitorii din real-es­tate, o piaţă secundară spre care mi­grează cei ne­mul­ţumiţi de ran­da­men­tele oferite de depozitele bancare.

„Clădirile mici de birouri prezintă avantajul sumei de tranzacţionare. Există mai mulţi cumpărători care pot strânge o sumă mai mică pentru a tranzacţiona o clădire mică decât cumpărători care pot da o sumă mai mare. Pe această piaţă secundară, se găsesc mai mulţi investitori, fie imobi­liari, fie fonduri de investiţii, fie inves­ti­tori cu alte businessuri principale, dar care vor să investească în ceva com­plementar şi aleg clădirile mici de birouri“, spune Florian Gheorghe, head of research în cadrul companiei de consultanţă Activ Property Services.

Astfel, tranzacţiile cu clădirile mici sunt tentante pentru oamenii care vor să facă investiţii adiacente businessurilor lor principale.

„Am observat în ultimele 12 luni un interes în creştere din partea investi­torilor români şi străini pentru achiziţia de clădiri noi de birouri de talie mică şi me­die, situate în zonele ultra­cen­tra­le sau de centru-nord ale Bucureş­tiului, în con­textul în care randamen­te­le depozi­te­lor bancare se apropie de zero, iar în unele ţări au scăzut sub zero“, spunea şi Alexan­dru Petrescu, managing part­ner în cadrul companiei de consultanţă imo­biliară ESOP Consulting – Corfac International.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO