REAL-ESTATE

Clădirile mici de birouri, o piaţă secundară, dar care atrage investitori dornici de randamente de 6-10% în euro pe an

9 mar 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Clădirile mici de birouri sunt o nişă pe care mizează investitorii din real-es­tate, o piaţă secundară spre care mi­grează cei ne­mul­ţumiţi de ran­da­men­tele oferite de depozitele bancare.

„Clădirile mici de birouri prezintă avantajul sumei de tranzacţionare. Există mai mulţi cumpărători care pot strânge o sumă mai mică pentru a tranzacţiona o clădire mică decât cumpărători care pot da o sumă mai mare. Pe această piaţă secundară, se găsesc mai mulţi investitori, fie imobi­liari, fie fonduri de investiţii, fie inves­ti­tori cu alte businessuri principale, dar care vor să investească în ceva com­plementar şi aleg clădirile mici de birouri“, spune Florian Gheorghe, head of research în cadrul companiei de consultanţă Activ Property Services.

Astfel, tranzacţiile cu clădirile mici sunt tentante pentru oamenii care vor să facă investiţii adiacente businessurilor lor principale.

„Am observat în ultimele 12 luni un interes în creştere din partea investi­torilor români şi străini pentru achiziţia de clădiri noi de birouri de talie mică şi me­die, situate în zonele ultra­cen­tra­le sau de centru-nord ale Bucureş­tiului, în con­textul în care randamen­te­le depozi­te­lor bancare se apropie de zero, iar în unele ţări au scăzut sub zero“, spunea şi Alexan­dru Petrescu, managing part­ner în cadrul companiei de consultanţă imo­biliară ESOP Consulting – Corfac International.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.03.2017

 
Cuvinte cheie:
birouri
, cladiri
, piata
, investitori
, randamente
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide