Companii

Clinica de proctologie a lui Ionut Popescu si-a programat investitii de 400.000 de euro

Clinica de proctologie a lui Ionut Popescu si-a programat investitii de 400.000 de euro
28.02.2010, 23:14 474

Proctoclinic, centru medical la care Ionut Popescu, sefulFondului Proprietatea, detine 40% din actiuni, si-a programat inurmatorul an si jumatate investitii de 0,4 mil. euro, bani care vormerge in principal in achizitia de aparatura medicala.

Suma va proveni atat din fonduri proprii, cat si din credite deinvestitii, "discutiile fiind intr-un stadiu avansat".

"In prezent, in clinica lucreaza 35 de angajati, peste douatreimi fiind personal medical, medici si asistente. Odata curealizarea investitiilor propuse aceasta cifra va creste pana injurul a 60 de angajati. In ceea ce priveste personalul TESA nuprognozam o crestere semnificativa a numarului de angajati deoarecesistemul informatic actual poate prelua o crestere in volum aactivitatii de pana la 40% fara a necesita noi angajati", a spusLucian Ilie, director vanzari servicii medicale in cadrulclinicii.

Pentru acest an, compania si-a bugetat o cifra de afaceri de 2,2mil. lei (0,5 mil. euro), "in conditiile in care scaderea economieise va opri incepand cu a doua jumatate a anului". La acest buget,cifra de afaceri a companiei ar fi in crestere cu 30% comparativ cunivelul de 1,68 mil. lei (0,4 mil. euro) din 2009.

"Anul 2009 a fost dificil pentru mediul de business romanesc. Afost anul in care s-au simtit cu adevarat efectele crizeieconomice. Noi am inchis anul cu 1,68 milioane de lei, cu 5% pesteanul 2008. Acest lucru s-a datorat in principal faptului ca ampastrat in proportie de 90% grila de preturi exprimate in lei din2008 in ciuda cresterii generale a preturilor", a mai spus Ilie. Inlegatura cu strainii care se trateaza in clinica, Ilie a spus casunt in jur de 5%, dar ca "exista in lucru mai multe optiuni depromovare externa".

Proctoclinic, specializata pe servicii proctologice, a fostdeschisa in 2006 in urma unei investitii de peste 250.000 de euro.Potrivit datelor de la Registrul Comertului, actionariiProctoclinic sunt Ionut Popescu, directorul general al FonduluiProprietatea (40% din actiuni), Jehac Amarildo (35%), Szabo Mihai(15%) si Mitulescu Gabriel (10%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO