Companii

Clinicile private au majorat cu 20% tarifele consultaţiilor

Clinicile private au majorat cu 20% tarifele consultaţiilor

Autor: Mirabela Tiron

28.05.2018, 00:08 1635
Explicaţia unui CEO: În ultimul an au existat mai multe majorări, inflaţie, curs, salariile medicilor, ceea ce are un impact asupra activităţii medicale.
Marile reţele private de sănătate au majorat tarifele de consultaţii cu 20%, ca o reacţie la majorările de salarii de la stat, în special din sectorul medical. În ultimul an au existat mai multe mă­suri cu impact direct asupra activi­tăţii medicale. Vorbim despre majorări pe toate planurile, de la creşterea ratei inflaţiei, fluctuaţia cursului valutar, până la majorarea substanţială a preţului la utilităţi. Creşterea salariului medicilor a fost un element în plus, cu impact semnificativ, a declarat Fady Chreih, CEO-ul reţelei Regina Maria. Orice cost mai ridicat se descarcă în preţuri, este o lege a economiei, a menţionat Mihai Marcu, preţedintele şi acţionarul principal al MedLife, liderul pieţei. O consultaţie ORL a ajuns la 180 de lei, faţă de 150 lei anterior. Dublarea salariilor medicilor de la stat, plus creşterea salariilor altor angajaţi din domeniul medical, a însemnat şi o mi­grare a acestora de la privat către stat. România se confruntă cu un exod al personalului medical, spre ţările occidentale, chiar dacă acesta a mai încetinit în ultimul timp. Există foarte multe zone în Româ­nia unde nu sunt medici, nici personal medical şi nici clinici private. De altfel, clinicile private s-au aşezat cel mai bine în oraşele cu putere economică şi unde sectorul privat este mai bine dezvoltat. Analiştii spun că sectorul medical privat este puternic fragmentat, ceea ce va implica consolidări, adică marii jucători vor deveni şi mai mari, pentru a putea face faţă creşterilor de costuri. În ultimul timp, MedLife a fost cel mai mare jucător pe piaţa de achiziţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO