Companii

Clinicile private sfidează restul economiei şi cresc cu 15-20%

Sanador a avut în primul semestru o creştere de 15%, până la 15 mil. euro. Foto Victor Ciupuliga

Sanador a avut în primul semestru o creştere de 15%, până la 15 mil. euro. Foto Victor Ciupuliga

Autor: Ioana David

03.09.2013, 21:54 1120

Principalii operatori de clinici şi spitale private au raportat creşteri de până la 20% în prima jumătate a acestui an şi estimează că îşi vor păstra ritmul şi în a doua parte din 2013.

Reţele private continuă astfel trendul ultimilor ani şi reuşesc să-şi mă­rească afacerile datorită investiţiilor pe care le-au realizat în trecut şi care acum ajung la maturitate. În aceste condiţii, sectorul privat de sănătate rămâne „vedeta“ economiei, pu­ţine fiind domeniile în care firmele reu­şesc să ajungă la creşteri de două cifre.

MedLife, cel mai mare operator după cifra de afaceri, a înregistrat afaceri de 35,2 mil. euro în primul semestru, în creştere cu 17% comparativ cu acelaşi interval din 2012.

În acelaşi interval, Sanador, companie deţinută de Doris Andronescu, a avut o creştere de 15%, până la 15 mil. euro. „Consolidarea spitalului aflat pe panta normală de creştere, fiind în al doilea an de funcţionare, a determinat creşterea“, a spus Doris Andronescu. Ea deţine 100% din acţiunile Sanador.

În ierarhia celor mai mari jucători, Regina Maria, companie controlată de fondul de investiţii Advent Internaţional, a anunţat că în primele şase luni businessul s-a majorat cu 23%, în timp ce Medicover aşteaptă în acest an o creştere a cifrei de afaceri de 10-20%, iar după primul semestru este în linie cu realizarea acestui obiectiv.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO