Clujul mai face un pas spre dezvoltarea unui parc tehnologic de 50 mil. euro

20 mar 2017 Autor: Laurentiu Cotu

Tetarom, „eticheta“ industrială a judeţului Cluj, care a atras în ultimul deceniu investitori de calibru precum Bosch, De’Longhi, Emerson sau chiar Nokia (proiect care a părăsit însă România) intră într-o nouă etapă de dezvoltare şi face paşi către construcţia primului parc ştiinţific şi tehnologic – Tetapolis -  o investiţie de 50 de milioane de euro.

Consiliul Judeţean Cluj a preluat de la Ministerului Transporturilor un teren de peste 8,6 hectare, care va fi folosit la extinderea parcului industrial Tetarom I, în vederea realizării parcului ştiinţific şi tehnologic Tetapolis.

„CJ Cluj a primit din partea Ministerului Transporturilor protocolul de predare-primire, încheiat în vederea punerii în aplicare a prevederilor Legii nr. 227 din 17 noiembrie 2016. Prin intermediul acestui act normativ a fost aprobată transmiterea unui teren în suprafaţă de 86.333 de metri pătraţi din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Trans­porturilor, cu drept de concesiune în favoarea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR S.A., în domeniul public al judeţului Cluj şi în administrarea Consiliului Judeţean Cluj, teren ce urmează a fi folosit la extinderea Parcului Industrial Tetarom I în vederea realizării Parcului Ştiinţific şi Tehnologic Tetapolis“, se arată într-un comunicat al CJ Cluj.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.03.2017

 
Cuvinte cheie:
parc
, dezvoltare
, oradea
, cluj
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide