Companii

Coca-Cola devine producator de energie

Coca-Cola devine producator de energie
07.10.2009, 23:16 73

Producatorul local al Coca-Cola, care in ultimii doi ani a taiatla sange din costuri prin inchiderea a patru fabrici siexternalizarea distributiei, a finalizat ieri constructia unuidepozit automatizat si a unei fabrici de cogenerare a energieielectrice si termice la Ploiesti, despre care spune ca vor aducealte reduceri de costuri, insa pe termen mai lung.

Unitatea de cogenerare va deservi productia de sucuri dinPloiesti si care are o capacitate instalata de 6 megawati (MW) peora. Imbuteliatorul devine astfel producator de energie electricasi termica, prin investitii de 16 mil. euro. "Anul acesta am avutgrija de fiecare euro administrat. Investitiile finalizate astazila Ploiesti vor duce la scaderi de costuri", a declarat ieri CalinDragan (desen), directorul general al Coca-Cola Hellenic Romania siRepublica Moldova, prezent la evenimentul de inaugurare de lafabrica din Ploiesti.

Pe bursa de energie, un MWh se cumpara cu circa 45 de euro, ceeace inseamna ca imbuteliatorul Coca-Cola ar putea produce anualenergie de 2,3-2,5 mil. euro. Reprezentantii companiei au precizatca surplusul de energie produsa la Ploiesti ar putea fi vandut.Grecii de la Coca-Cola Hellenic au planificat constructia a 15fabrici de co-generare in 12 tari, Romania fiind prima tara in carese inaugureaza un astfel de proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO