Companii

Cocor spune că a vândut în Bucureşti un spaţiu comercial cu 20.000 de euro/mp – cât o garsonieră la marginea Capitalei. Unde se află proprietatea?

Cocor spune că a vândut în Bucureşti un spaţiu comercial cu 20.000 de euro/mp – cât o garsonieră la marginea Capitalei. Unde se află proprietatea?

Autor: Cristi Moga

27.08.2012, 11:51 3205

Firma Cocor SA, care deţine magazinul cu acelaşi nume din centrul Capitalei, a anunţat vânzarea unui spaţiu comercial de 196 de metri pătraţi pentru aproape 4 milioane de euro, reprezentând un preţ de 20.348 de euro/metrul pătrat, echivalentul unei întregi garsoniere la marginea Capitalei.

Potrivit Cocor, proprietatea se află pe bulevardul Unirii, dar reprezentanţii firmei nu au precizat numele cumpărătorilor. Spaţiul se afla în proprietatea Cocor încă din 1994, iar tranzacţia face parte din strategia Cocor de vânzare a unor active imobiliare în vederea rambursării parţiale a unui credit de 18 mil. euro obţinut de la BCR pentru modernizarea centrului comercial Cocor.

"Negocierile au durat aproximativ 2 luni, iar intregul proces de intermediere a fost realizat de departamentul comercial intern al Cocor SA. Spaţiul comercial care a făcut obiectul acestei vânzări se situează într-o zonă cu mare vad comercial şi are în continuare un potenţial mare de creştere", afirmă Mirela Mihăilescu, Director Comercial Cocor SA, cea care a condus procesul de intermediere.

Cu toate acestea, bulevardul Unirii este una dintre arterele Capitalei care nu a cunoscut o dezvoltare semnificativă a pieţei de retail în ultimii 20 de ani, astfel că preţul anunţat de Cocor este cel puţin surprinzător.

Pentru obţinerea unui randament de 5% din închirierea acestui spaţiu este necesară găsirea unui chiriaş dispus să plătească circa 83 de euro/mp lunar, dar asemenea chirii sunt extrem de greu de obţinut în actuala perioadă.

Spaţiul vândut de către Cocor se află chiar în Piaţa Unirii, între splai şi capătul liniei de tramvai 32, iar preţul se justifică în condiţiile chiriile practicate în zonă ajung la 120-130 de euro/metrul pătrat lunar, afirmă mai mulţi jucători din piaţa imobiliară.

Potrivit datelor anunţate de Cocor, cumpărătorul va plăti în avans circa 335.000 de euro, restul sumelor urmând a fi achitate în 33 de rate a câte 110.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO