Companii

Coface Top 500 Europa Centrală şi de Est. România nu are nicio companie în top 10, Dacia vine abia pe locul 14

Coface Top 500 Europa Centrală şi de Est. România nu...

Autor: Georgiana Mihalache

07.09.2017, 00:07 1459

România este reprezentată de 65 de firme în topul celor mai mari 500 de companii din Europa Centrală şi de Est şi ocupă locul al patrulea din totalul de 12 ţări din regiune analizate de Coface pentru a contura evoluţia businessurilor din aceste state. Clasamentul este condus de Polonia, cu 168 de companii, Ungaria, cu 75 de companii şi Cehia, care a pus în top 71 de firme.

Cel mai bine plasată companie care activează pe piaţa locală este Automobile Dacia, însă chiar dacă a avansat trei poziţii faţă de 2015, până pe locul 14 anul trecut, nu intră în top zece companii după cifra de afaceri din regiune. Cea mai mare firmă din regiune după cifra de afaceri este PKN Orlen din Polonia (18 mld. euro în 2016), urmată se cehii de la Skoda (12,8 mld. euro anul trecut) şi MOL din Ungaria, cu 11,4 mld. euro.

„Este important să crească performanţa companiilor de stat pentru a ne putea situa mai sus în top. Trebuie să ne uităm la expansiunea regională“, a spus Eugen Anicescu, country manager al Coface România.

Anul trecut au intrat opt companii româneşti în top 500 regional, printre care distribuitorul de medicamente Fildas, controlat de Anca Vlad, grupul energetic Tinmar Energy şi Hella România, unul dintre cei mai mari producători de componente auto de pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO