Companii

Colgate-Palmolive inchide fabrica de pasta de dinti

13.03.2008, 20:55 217

Grupul american Colgate-Palmolive, cel mai mare producator de pasta de dinti din lume, a anuntat ca va opri productia din Romania, urmand sa inchida singura fabrica pe care o detine la nivel local, in Brasov.
Decizia vine pe fondul unui amplu program de reorganizare a activitatii pentru eficientizarea operatiunilor companiei, productia din Brasov fiind transferata la fabricile companiei din Polonia. "Fabrica are aproximativ 190 de angajati, iar acestia au fost deja instiintati de inchiderea unitatii si asigurati de sprijinul companiei dupa momentul disponibilizarii", a declarat pentru ZF Thomas DiPiazza, purtatorul de cuvant al grupului american. Fabrica din Brasov producea atat pasta de dinti (Super Cristal), cat si detergent pentru vase, crema de ras si crema pentru maini, sub marca Norvea.
Compania a anuntat inca din 2005 ca intentioneaza sa inchida definitiv sau partial unele unitati de productie pe care le detine. Programul de restructurare elaborat de compania Colgate-Palmolive cuprindea patru dintre fabricile acesteia, una dintre acestea fiind cea de la Brasov. Celelalte fabrici vizate au fost Anzio din Italia, Gebze din Turcia si Salford din Marea Britanie, acestea fiind in continuare pe lista de restructurare a companiei. Compania a anuntat ca isi va continua activitatea pe piata romaneasca, prin comercializarea pastei de dinti Colgate, a sapunurilor si cosmeticelor Palmolive si a produselor de intretinere a locuintei Ajax.
In 2006 compania a inregistrat la nivel local o cifra de afaceri de 55 de milioane de euro si un profit de 11 milioane de euro. Competitorii cei mai importanti pe piata in care activeaza sunt Procter&Gamble sau Unilever.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO