Companii

Colliers: Achiziţia AFI Park de către Dedeman este un exemplu concret că există încredere în piaţa imobiliară din România

Robert Miklo, director asociat la Colliers România

Robert Miklo, director asociat la Colliers România

Autor: Bogdan Alecu

02.06.2017, 00:06 455

Achiziţia de către Dedeman a clădirilor de birouri AFI Park contra sumei de 164 mil. euro reprezintă, pe lângă cea mai mare tranzacţie semnată vreodată pe piaţa locală de office, şi o dovadă de încredere în piaţa locală, sunt de părere experţii Colliers, compania de consultanţă imobiliară care a consiliat AFI Europe în cadrul tranzacţiei.

„Una dintre primele întrebări pe care le primim de la investitorii străini este cea legată de investitorii locali. Această tranzacţie este un exemplu concret că există încredere în piaţa imobiliară din România şi din partea capitalului local. Începem să avem lichiditate şi, coroborat cu condiţiile de finanţare semnificativ îmbunătăţite în ultima perioadă şi cu evoluţia bună a economiei noastre, România va apărea cu certitudine pe radarul a noi investitori“, a spus Laurenţiu Lazăr, senior partner la Colliers România şi directorul departamentului de investiţii şi evaluări.

Aceasta este cea de-a patra tranzacţie de peste 100 mil. euro în care compania Colliers este implicată în ultimii şapte ani, ultima având loc în 2015 - vânzarea Floreasca Park de către Portland Trust către GLL contra sumei de 104 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO