Companii

Comănescu a mărit flota GSP cu trei nave de peste 100 mil.dolari care vor lucra pentru Lukoil în Marea Neagră

Comănescu a mărit flota GSP cu trei nave de peste 100...

Autor: Roxana Petrescu

19.09.2014, 15:04 1486

Grup Servicii Petroliere (GSP), compania fanion a grupului Upetrom, controlat de omul de afaceri constănţean Gabriel Comănescu, şi-a mărit flota cu trei nave noi, în valoare de peste 100 mil.dolari care vor lucra cu ruşii de la Lukoil, în operaţiunile de explorare pe care aceştia le desfăşoară în Marea Neagră.

“Sunt trei nave surori, fiecare dintre ele având o valoare de 35 mil.dolari. Acestea au fost contruite în China, iar finanţarea a fost asigurată prin două bănci chinezeşti”, a declarat Gabriel Comănescu, proprietarul Grup Servicii Petroliere.

Potrivit acestuia, o altă navă, similară cu cele trei, va ajunge în portul Constanţa până la finalul acestui an, alte patru unităţi fiind în construcţie în China. Celelalte nave vor fi finalizate anul viitor, investiţia pentru fiecare fiind de circa 70 mil.dolari.

În acest moment, flota Grup Servicii Petroliere este formată din opt platforme de foraj marin, 15 nave multifuncţionale şi cinci nave de construcţii marine. Comânescu a mai spus că analizează începrea construcţiei pentru două platforme marine, cel mai probabil într-un şantier norvegian, una dintre ele fiind destinată lucrărilor de foraj marin la mare adâncime, caz în care investiţia ar putea ajunge la 600 de milioane de dolari.

Comănescu a mai spus că este în negocieri în vederea opţinerii unui contract de foraj în Africa de Vest, partenerii de negocieri fiind grupurile americane Chevron şi Exxon Mobil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO