Companii

Comănescu, Grup Servicii Petroliere: Căutăm partener pentru perimetrele din Marea Neagră. Afacerile sunt afaceri

Comănescu, Grup Servicii Petroliere: Căutăm partener...

Autor: Roxana Petrescu

01.09.2016, 00:07 1198

Gabriel Comănescu, omul de afaceri constănţean care controlează compania de foraj marin Grup Servicii Petroliere, spune că este în cautarea unor parteneri pentru dezvoltarea celor două perimetre petroliere din Marea Neagră pe care le-a preluat anul trecut de la irlandezii de la Petroceltic.

În vara anului trecut, Comănescu a devenit singurul antreprenor român implicat direct în explorarea offshore de resurse minerale, un domeniu dominat de greii din industrie, aşa cum este cazul americanilor de la ExxonMobil sau al ruşilor de la Lukoil.

Comănescu deţinea deja o cotă de 20% în perimetrul EX-27 Muridava şi 30% din blocul EX-28 Est Cobălcescu, prin intermediul firmei Petromar Resources SA. Ceilalţi parteneri în cadrul proiectului de explorare, respectiv firma canadiană Sterling Resources şi cea britanică Beach Petroleum, au cedat propriile participaţii către Petroceltic, care ulterior a vândut întreg „pachetul“ către Comănescu. Tranzacţia cu Petroceltic, a cărei valoare nu a fost anunţată, i-a adus astfel omului de afaceri controlul complet asupra celor două blocuri de explorare.

„Avem două perimetre pentru care vom face o reinterpretare a datelor. Căutăm partener. Până la urmă, afacerile sunt afaceri. Mai trebuie şi o rundă de foraje pentru a avea o imagine completă“, a declarat Gabriel Comănescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO