Companii

Comănescu vânează contracte în Rusia şi Iran ca să susţină GSP

Comănescu vânează contracte în Rusia şi Iran ca să...

Autor: Roxana Petrescu

31.03.2016, 00:07 1570
Gabriel Comănescu, om de afaceri constănţean, negociază contracte în Iran, Egipt sau Rusia pentru a pune platformele marine operate de Grup Servicii Petroliere (GSP) la treabă.

GSP, compania de foraj marin cea mai importantă din grupul Upetrom controlat de antreprenorul român, a fost afectată de scăderea barilului de petrol, care a dus la anularea sau amânarea multor proiecte de investiţii.

Aproape toate companiile axate pe furnizarea de echipamente şi servicii pentru industria petrolieră au fost lovite de evoluţia surprinzătoare a barilului de petrol, la nivel internaţional având loc mai multe fuziuni între firmele de profil pentru a putea trece cu bine de această perioadă. „Anul trecut am înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 240 de milioane de dolari (nivel consolidat pentru Grup Servicii Petroliere - n. red.) în scădere cu 40% faţă de anul 2014. Scăderea a fost cauzată de căderea preţului barilului de petrol pe piaţa internaţională, care a dus la blocarea sau suspendarea proiectelor de investiţii. Aceasta este situaţia generală pentru toţi contractorii şi operatorii din industria de petrol şi gaze“, a spus Gabriel Comănescu, proprietarul Grup Servicii Petroliere.

Compania, specializată în forajul marin, are o flotă formată din opt platforme petroliere la care se adaugă nave utilizate în construcţiile offshore.

Pentru a-şi susţine însă businessul, Comănescu spune că este în căutare de noi contracte pentru platformele sale şi crede că în al doilea trimestru ar putea apărea şi primele rezultate ale negocierilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO