Comerţul modern, la un pas de 2.000 de magazine. Profi, responsabil de jumătate din cele 240 de deschideri

22 dec 2016 Autor: Cristina Rosca

Comerţul modern a ajuns la aproape 2.000 de ma­ga­zine în acest an după ce au fost inaugurate 240 de unităţi sub mai multe formate, respectiv supermarketuri, hiper­mar­ke­turi, magazine de tip discount sau cash & carry. Jucătorii din in­dustrie au investit 220-230 de milioane de euro anul trecut doar în deschideri de magazine, potrivit estimărilor ZF. Acestei sume i se adaugă cele aproape 100 de milioane de eu­ro plătite de Carrefour pentru Billa.

Lanţul de supermarketuri Profi, care a fost preluat recent de către fondul de investiţii Mid Europa Partners, a deschis în acest an peste 130 de magazine, ajungând la circa 500 de unităţi. Retailerul a devenit pentru al doilea an con­se­cutiv campionul expansiunii, deschiderile pe bandă ru­lan­tă având loc în contextul în care compania şi-a schimbat acţionarul acest an.

Profi este singur responsabil pentru mai bine de jumă­ta­te din toate deschiderile din comerţul modern local în 2016. La polul opus, patru reţele nu au deschis în acest an niciun magazin nou. Mai mult, reţeaua Billa a dispărut de pe piaţă după ce a fost preluată de către francezii de la Carrefour.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.12.2016

 
Cuvinte cheie:
comert
, magazine
, profi
, responsabil
, cash
, discount
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide