Companii

COMET, un studiu care demonstreaza eficienta Dilatrend

17.07.2003, 00:00 224



Pacientii cu insuficienta cardiaca cronica (ICC) tratati cu un agent betablocant complex neselectiv, Dilatrend (carvedilol) au obtinut un beneficiu important (17%) comparativ cu un betablocant B1 selectiv, metoprolol, conform unui comunicat al companiei producatoare, Roche.



Acestea au fost rezultatele studiului COMET (Carvedilol or Metoprolol European Trial), prezentate la Strasbourg, in cadrul unei sesiuni speciale la conferinta "Heart Failure 2003" organizata de Societatea Europeana de Cardiologie. Studiul a fost publicat si in revista The Lancet.



Cu mai mult de 14.000 de pacienti pe an urmariti, COMET este cel mai amplu studiu si desfasurat pe cea mai lunga perioada de timp realizat vreodata pentru insuficienta cardiaca, fiind in acelasi timp si primul trial care compara direct efectele a doi agenti beta-blocanti asupra reducerii mortalitatii la pacientii cu insuficienta cardiaca.



Cele doua medicamente, clasificate ca betablocante, au proprietati diferite, in special Dilatrend-ul care determina nu doar beta-1 blocada, dar in plus blocheaza beta 2 si alfa 1 receptorii avand si proprietati antiproliferative.





Cel mai studiat agent beta-blocant



"Rezultatele din COMET aduc evidente clare ale beneficiilor superioare in termeni de reducere a mortalitatii ale carvedilol-lui fata de metoprolol in terapia insuficientei cardiace cronice si arata ca fata de metoprolol carvedilolul prelungeste viata pacientilor cu 1.4 ani", a declarat profesorul Philip Poole Wilson, presedintele Comisiei de investigatori ai studiului.



"Rezultatele studiului COMET confirma ca medicamentul Dilatrend este net superior metoprololului in terapie insuficientei cardiace", a declarat William M. Burns, seful Diviziei Pharma a companiei Roche.



"Rezultatele studiului COMET se adauga puternicelor dovezi deja existente asupra eficientti, siguranti s tolerabilitat terapiei cu Dilatrend a pacientilor cu insuficienta cardiaca indiferent de sex, varsta sau clasa NYHA. La ora actuala, Dilatrend este cel mai studiat agent beta-blocant in insuficienta cardiaca, demonstrand eficacitatea, siguranta si tolerabilitatea Dilatrend-ului la toate categoriile de pacienti pe intreg spectrul bolii", a aduagat Burns.



Expertii estimeaza ca in Europa exista peste 10 milioane de pacienti cu insuficienta cardiaca. Anual, aproximativ 2-3 cazuri noi de pacienti cu insuficienta cardiaca apar la fiecare 100 de europeni, in timp ce in SUA sunt diagnosticate peste 400.000 cazuri noi anual.



Prognosticul insuficientei cardiace este in general rezervat, aproape jumatate dintre pacienti decedand la 3-5 ani de la diagnostic- o rata a mortalitatii asemanatoare cu cea din cancerul pulmonar. In plus, calitatea vietii la acesti pacienti, in special la cei cu insuficienta cardiaca severa este redusa.



Roche este numarul unu mondial in industria de diagnostic, oncologie si transplant si printre primele companii farmaceutice in virologie, precizeaza comunicatul companiei



Roche numara 62.000 de angajati in peste 150 de tari din intreaga lume. Compania are multiple colaborari in domeniul cercetarii farmaceutice, fiind actionarul majoritar la Genetech si Chugai, ambele membre ale Grupului Roche.





Dilatrend sau metoprolol?



COMET a fost un studiu dublu-orb, randomizat, pe grupe paralele de pacienti al carui design a fost construit pentru a compara efectele Dilatrendului si metoprololului asupra mortalitatii si spitalizarii la pacientii cu insuficienta cardiaca.



Studiul a inrolat 3029 pacienti cu insuficienta cardiaca moderata si severa (clasele II-IV NYHA) din 15 tari europene. Toti pacientii au fost urmariti timp de 46 pana la 74 de luni obtinandu-se o evaluare de peste 10.000 pacienti pe an, ceea ce face din COMET studiul cel mai lung si cu numarul cel mai mare de pacienti realizat cu un betablocant in insuficienta cardiaca.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO