Companii

Compania aeriana Sky Express a deschis cursa directa Bucuresti-Alexandroupolis

22.02.2009, 16:02 57

 

Compania aeriana Sky Express a inaugurat vineri, 20 februarie, o cursa directa pe ruta Bucuresti-Alexandroupolis, sperand sa atraga in orasul grecesc cateva mii de turisti romani pana la sfarsitul anului. Compania a programat cate doua curse pe saptamana, in zilele de marti si vineri. Astfel, Alexandroupolis a devenit, incepand de vineri, o conexiune pe ruta Bucuresti - Heraklion (Grecia). Cursele vor fi asigurate cu aeronave Jetstream 41, a cate 30 de locuri. Pretul unui bilet, dus-intors, Bucuresti-Alexandroupolis ajunge la 200-300 de euro. Pentru dezvoltarea liniei aeriene, autoritatile din Evrou au inceput extinderea aeroportului din Alexandroupolis, pentru care estimeaza ca vor investi 30 milioane de euro, a declarat prefectul din Evros, Nikolaos Zambounidis. In 2008, circa 3-4% din totalul turistilor din Alexandroupolis au fost romani. Compania Sky Express a fost infiintata in anul 2005 de comandantul Miltiadis Tsagarakis.
Global Finance a vandut doar un sfert din cat si-a propus in Global City Pipera Fondul de investitii elen Global Finance a vandut circa 20% din cele 340 de locuinte din complexul Global City, aflat in constructie in Pipera, reprezentand doar un sfert din cat si-a propus la lansarea proiectului, iar compania lucreaza in prezent la reducerea suprafetelor la unele apartamente. Complexul, care pe langa zona rezidentiala, va cuprinde si spatii de birouri totalizand 46.000 mp, este construit prin intermediul fondului Global Emerging Property. "Facem unele schimbari la nivel de suprafete, reajustari, pentru ca vanzarile sunt blocate in prezent. Sunt unele apartamente, mai ales cele de trei camere, pentru care suprafetele sunt destul de mari si pe care le putem transforma intr-unul de doua camere si un studio. In functie de noile suprafete vom vedea si preturile", a declarat directorul comercial al Global Finance Real Estate, Aurelia Luca. Compania nu va modifica insa pretul mediu de vanzare al locuintelor, de 1.200 de euro/mp fara TVA, practicat inca de la lansarea proiectului. Locuintele vor fi finalizate in 2010.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO