Companii

Compania canadiană Agrium a cumpărat un business agricol pe piaţa locală

Autor: Anca Dumitrescu

05.05.2011, 23:34 144

Compania canadiană de produse şi servicii agricole Agrium acumpărat producătorul italian de fertilizatori CerealToscana şisubsidiara din România a acestuia Agroport, pentru 27 de milioanede dolari plus capitalul de lucru.

Cele două companii preluate au realizat împreună în ultimii treiani vânzări anuale brute de aproximativ 200 de milioane de dolarişi un profit EBITDA mediu (înainte de deducerea dobânzilor,impozitelor, deprecierii şi amortizării) de opt milioane de dolari,se arată într-un comunicat al Agrium.

CerealToscana şi Agroport au capacităţi de stocare pentru 90.000de tone de produse, cu active de distribuţie la Livorno şi Ravenna,în Italia, iar în România în regiunea Dunării. Cele două companiivând anual 400.000 de tone de fertilizatori. Agrium, listată labursa din Toronto, este un furnizor important de produse şiservicii agricole în America de Nord, America de Sud şiAustralia.

Agroport a fost înregistrată în Galaţi, în 1996, iar obiectulprincipal de activitate este comerţul cu ridicata al produselorchimice. Acţionarii Agroport sunt Cereal Toscana din Italia, caredeţine 68,76% din acţiuni, şi compania românească Trans EuropaManagement, cu o participaţie de 31,23%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO