Companii

Compania de cablu RCS&RDS tatonează pragul de 2 milioane de clienţi pe telefonie mobilă

Compania de cablu RCS&RDS tatonează pragul de 2 milioane...

Autor: Adrian Seceleanu

20.04.2016, 00:05 5308
Compania de cablu RCS&RDS a ajuns, după doi ani de la relansarea ofertei de  telefonie mobilă, la un număr de aproximativ două milioane de clienţi pentru serviciile Digi Mobil - în marea lor majoritate abonaţi, potrivit estimărilor ZF, care iau în calcul cifre anunţate anterior de companie, proiecţii privind numărul de clienţi noi şi dinamica înregistrată de portări (clienţii care vin din alte reţele cu tot cu numărul de mobil) în perioada menţionată.
 
Estimarea ZF porneşte de la singura cifră comunicată de RCS&RDS în ultimii ani - 1,13 milioane de clienţi pentru serviciul de telefonie mobilă în iunie 2013, la care se adaugă şi numărul de utilizatori atraşi de companie din alte reţele - respectiv 660.292 în perioada iulie 2013 - martie 2016, conform datelor comunicate de Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) la solicitarea ZF. Luând în calcul cele două valori menţionate anterior precum şi o estimare conservatoare a numărului de clienţi noi atraşi de companie în perioada menţionată, se poate estima că RCS&RDS are aproximativ 2 milioane de clienţi pentru serviciile mobile.
 
Luând în calcul faptul că marea majoritate a clienţilor Digi Mobil au abonamente, este posibil ca RCS&RDS să fie foarte aproape sau chiar să îi fi depăşit din acest punct de vedere pe rivalii de la Telekom România, care aveau la finele anului trecut apropape 1,9 milioane de contracte de abonament, conform datelor comunicate de grupul german Deutsche Telekom, acţionarul majoritar. 
 
După numărul de abonamente, lider pe pia­ţa locală este Orange - cu peste 4,2 mili­oa­ne de contracte, urmat de Vodafone cu aproximativ 3,5 milioane. Având în ve­de­re că RCS&RDS numără separat de tele­fo­nia mo­bilă abonamentele (RGU) pentru ser­viciile de date şi internet mobil este posi­bil ca operatorul să anunţe un număr total de a­proxi­mativ (...)
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO