Companii

Compania de curierat DPD România a avut afaceri mai mari cu 26% în primul semestru

Compania de curierat DPD România a avut afaceri mai mari...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

03.08.2016, 13:40 566

DPD România, una dintre cele mai importante companii de curierat de pe plan local, a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri mai mare cu 26% faţă de perioada similară a anului precedent, avansul fiind susţinut de majorarea volumului de livrări cu 35%. Astfel, cifra de afaceri a DPD România a ajuns la 47 milioane de lei în primul semestru, cu 10 milioane de lei mai mare faţă de businessul obţinut în prima jumătate a anului 2015.

Din totalul expedierilor efectuate prin intermediul companiei, 88% au fost pe plan intern, 7% la nivel extern, iar 5% au fost generate de trimiterile din străinătate în ţară.

Principalele motoare care au condus la creşterea raportată de companie în primul semestru al anului au fost comerţul electronic, expedierile internaţionale, dar şi noul serviciu de livrare paleţîn regim de curierat, PalettOne.

Am avut parte de un prim semestru care ne-a validat ţintele propuse pentru 2016. E-commerce-ul continuă să genereze cel mai mult business pentru curierat. Ce am observat, însă, anul acesta, este că tot mai mulţi români trimit sau primesc colete din străinate. Un alt pilon important pentru noi au fost livrările de marfă paletizată în regim de curierat, noul serviciu dedicat clienţilor din zona de FMCG, printing, papetărie, home&deco şi auto”, a declarat Lucian Aldescu, CEO al DPD România.

Potrivit acestuia, până la finalul lui 2016, volumul de paleţi DPD se va dubla, având în vedere mărirea capacităţii de manipulare şi sortare din cele două noi depozite (Sibiu şi Bucureşti), mărirea flotei auto si dezvoltării de noi soluţii speciale pentru clienţii PalletOne.

În ceea ce priveşte totalul livrărilor DPD din intervalul ianuarie –iulie, în lunile martie, mai şi iunie s-au înregistrat cele mai multe livrări, respectiv 53% din totalul raportat în primul semestru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO