Compania din România care, din lipsă de personal, a ajuns să lucreze cu deţinuţi. ”Închisoarea nu ne acordă câţi deţinuţi ne-am dori”

14 mai 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Dorel Goia, principalul acţionar al grupului TeraPlast din Bistriţia, spune că deficitul mare de personal l-a determinat să ajungă să caute oameni şi în închisori.

„Închisoarea nu ne acordă câţi deţinuţi ne-am dori, pentru că nu ne pot asigura paza formală a celor care lucrează la noi. Cei care lucrează în regim liber vin la serviciu ca orice om obişnuit, doar traversează strada, în vreme ce ceilalţi vin cu autobuzul. Odată, am folosit 40- 50 de deţinuţi la o construcţie.“

Migraţia de personal afectează din ce în ce mai puternic şi companiile din industria materialelor de construcţii, unde operează TeraPlast, care produce profile din materiale plastice.

„Am ajuns să avem muncitori care pleacă două luni vara, la cules în Germania, Italia sau alte ţări şi revin apoi, iar noi îi primim pentru că alţi oameni oricum nu avem.“

Un muncitor înalt calificat are în cadrul TeraPlast minimum 3.000 de lei net pe lună, a menţionat el.

TeraPlast va deschide în iulie o nouă secţie de producţie în urma unei investiţii de 5 milioane de euro.

TeraPlast este o companie cotată la Bursa de la Bucureşti, având o valoare de piaţă de 309 milioane de lei (68,6 milioane de euro). Goia deţine aproape 47% din companie.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.05.2017

 
Cuvinte cheie:
teraplast
, personal
, detinuti
, cautare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide