Companii

Complexul Energetic Hunedoara concediază 500 de angajaţi şi închide minele Lonea şi Lupeni

Complexul Energetic Hunedoara concediază 500 de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.08.2017, 00:06 532

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) va mai disponibiliza aproape 500 de angajaţi din minele Lonea şi Lupeni până la sfârşitul acestui an, după ce anul trecut a restructurat 840 de salariaţi. Decizia face parte din planul de închidere a celor două mine. La sfârşitul lunii trecute, CEH avea 4.838 de angajaţi.

„În baza Deciziei nr. C (2016) 7719 finale a Comisiei Europene privind apro­ba­rea ajutorului de stat pentru închiderea exploa­tărilor miniere Lonea şi Lupeni din cadrul CEH, prin planul de închidere este prevăzută măsura reducerii etapizate a personalului de la cele două mine prin concediere colectivă. Astfel, până la sfârşitul anului 2017, de la EM Lonea şi EM Lupeni vor fi disponibilizate 496 de persoane”, spune Viorel Stancu, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.

Prin aceste disponibilizări, CEH urmăreşte reducerea cheltuielilor cu personalul, după ce anul trecut a înregistrat o pierdere totală în valoare de 858 de milioane de lei. Din aceasta, 838 de milioane de lei au venit din activitatea de exploatare, iar circa 20 de milioane de lei au fost pierderi din activitatea financiară.

CEH a avut afaceri de 404,1 milioane de lei anul trecut, în scădere cu 23% faţă de anul anterior. Deşi pe de o parte face concedieri, în cele­lalte mine din structura Complexului Ener­getic Hune­doara compania înre­gistrează deficit de per­sonal în rândul minerilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO