Companii

Complexul Energetic Oltenia vrea să obţină 400 milioane euro din listarea la bursă, în 2013

Complexul Energetic Oltenia vrea să obţină 400...

Autor: Carol Dan

07.11.2012, 12:22 794

"Cifra de 400 milioane euro a fost determinată ca diferenţă între sursele proprii de finanţare şi necesarul de investiţii. Sigur va fi în 2013 (oferta de acţiuni la bursă - n.r.)", a declarat miercuri Constantin Bălăşoiu, directorul sucursalei Craiova din cadrul Complxului Energetic Oltenia, la conferinţa "Sistemul energetic al României la răscruce", organizată de Ziarul Financiar.

Bălăşoiu a adăugat că necesarul de investiţii al companiei este de 1,2 miliarde euro.

Complexul Energetic Oltenia produce aproximativ 18 TWh de electricitate anual, nivel apropiat de cel al Nuclearelectrica, şi are o cotă de peste 30% din piaţa producţiei de energie din România.

Compania a fost înfiinţată în acest an prin fuziunea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia Târgu Jiu cu complexele energetice Turceni, Rovinari şi Craiova. Complexul Energetic Oltenia are 12 blocuri energetice, cu o putere instalată de 3.570 MW.

Pentru acest an, Complexul Energetic Oltenia estimează că va avea o cifră de afaceri de 900 milioane euro.

Compania este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 77% din capital. Fondul Proprietatea are o participaţie de 21,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO