Companii

Complexul Green Village din Delta Dunării a ajuns la afaceri de 2 milioane de euro

Complexul Green Village din Delta Dunării a ajuns la...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

06.10.2017, 13:37 1976

Resortul Green Village de patru stele din Sfântu Gheorghe ( Delta Dunării) a avut în primele nouă luni ale anului o cifră de afaceri de 2 milioane de euro, cu 18% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform informaţiilor furnizate de companie.

În acelaşi timp, numărul de turişti români şi străini care au vizitat Green Village a crescut în perioada aprilie-septembrie 2017 cu 11% şi a ajuns la 9.800 de persoane. În plus, numărul de înnoptări la Green Village a depăşit 31.340, un avans de 11% comparativ cu perioda similară din 2016.

După ţările de provenienţă, cei mai mulţi dintre turiştii care au ales vacanţe la Green Village în acest an provin, în ordine, din România, Germania, SUA şi Austria.

Gradul mediu de ocupare al Green Village în primele trei trimestre din 2017 a fost de 71%.

Pentru 2017, Green Village şi-a propus o cifră de afaceri de 2,2 milioane de euro, plus 22% faţă de nivelul realizat în 2016. În plus, anul viitor Green Village estimează o cifră de afaceri mai mare cu 15% faţă de nivelul din 2017.

Anul acesta, în cadrul complexului s-au realizat investiţii de aproximativ 350.000 de euro.

Sezonul s-a deschis la Green Village în acest an în luna aprilie se va încheia după Revelion, la începutul anului viitor.

"Singura variantă pentru a face un turism sustenabil în Deltă este a avea un sezon cât mai lung, de minim nouă luni. Green Village dă acest semnal nu doar către turişti, ci şi către comunitatea locală pentru că vrea să asigure locuri de muncă permanente, nu doar unele sezoniere, celor care trăiesc în zonă şi să se implice astfel în dezvoltarea durabilă a turismului", declară Dragoş Anastasiu, preşedintele Eurolines Group România, care deţine complexul Green Village.

Anul 2017 a fost cel de-al treilea an de funcţionare al Green Village de la preluarea sa de către Grupul Eurolines România, fiind prima investiţie în hotelărie a grupului condus de Dragoş Anastasiu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO