Companii

Concernul german Bosch intenţionează să investească 70-90 milioane de euro la Blaj

Concernul german Bosch intenţionează să investească 70-90 milioane de euro la Blaj

Autor: Dan Lungu

04.07.2011, 00:00 125

Concernul german Bosch Rexroth intenţionează să investească înRomânia 70-90 de milioane de euro în crearea unor noi capacităţi deproducţie, compania achiziţionând la Blaj, unde mai deţine douăfabrici, un teren de şapte hectare.

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Rotar, a declarat căadministraţia locală va semna contractul de vânzare-cumpărare aunei parcele de teren de circa şapte hectare către concernul germanBosch Rexroth pentru dezvoltarea unor noi capacităţi deproducţie.

Rotar a spus că firma germană a achiziţionat parcela săptămânatrecută, în urma unei licitaţii cu strigare, pentru suma de 1,2milioane de euro, fără TVA, în care este inclusă şi valoareadespăgubirilor ce vor fi acordate persoanelor juridice care aveauconcesionate diverse suprafeţe din parcelă.

Potrivit edilului, terenul este în proprietatea administraţieilocale, dar o parte era concesionată unor firme, acestea urmând săfie despăgubite în total cu 360.000 de euro, fără TVA. Potrivitsursei citate, concernul german Bosch este, în prezent, cel maimare contribuabil la bugetul local, cu un milion de euro anual,asigurând un sfert din bugetul total. La Blaj concernul german areaproximativ 800 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO