Companii

Concesiuni de autostrăzi de 4 mld. euro bat pasul pe loc: Craiova-Piteşti şi centura de sud a Capitalei nu au nici dată de start, nici de final

Concesiuni de autostrăzi de 4 mld. euro bat pasul pe...

Autor: Andreea Neferu

21.08.2014, 00:07 2072

Autostrada de centură sud a Capitalei (48 km) şi autostrada Craiova-Piteşti (121 km), două proiecte pe care statul vrea să le construiască în concesiune şi care ar urma să coste cumulat 3,7 miliarde de euro, bat pasul pe loc de un an, deşi lucrările trebuia să demareze în 2014. Statul nu a selectat nici până acum un investitor privat pentru ele, iar cele două şosele nu au nici termen de începere, nici de finalizare.

În urmă cu un an, Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi din România (CNADNR) susţinea că pe final de an 2013 va semna contractele de concesiune pentru cele două şosele. În prezent însă, cele două autostrăzi se află în acelaşi stadiu în care se aflau şi în urmă cu un an: se cunoaşte numele investitorilor privaţi care s-au înscris în cursa pentru construcţia şi operarea lor, iar statul poartă în continuare negocieri, aşa-numitul „dialog competitiv”, pentru selecţia companiilor care vor veni cu finanţare pentru execuţia celor două şosele.

„În prezent se desfăşoară etapa de dialog în cadrul procedurilor de dialog competitiv pentru atribuirea contractelor de concesiune (pentru autostrada de centură sud a Bucureştiului, respectiv drumul expres/autostrada Craiova-Piteşti - n.red.). Informaţii privind detalii din cadrul etapelor de dialog competitiv nu pot fi furnizate în timpul derulării procedurilor de atribuire”, este răspunsul transmis ZF de către CNADNR.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- companiile care au depus oferte pentru construcţia celor două drumuri 

- investiţia estimată pentru autostrada sau drumul expres Craiova - Piteşti, situaţia proiectului

- stadiul proiectului Comarnic - Braşov, tentativele anterioare de concesiune,

5 întrebări despre concesiunile Craiova - Piteşti şi autostrada de sud a Capitalei

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO